Magyar Lupus Egyesület
SLE-vel élők civil szervezete

Aktuális

A megszokottnál kicsit hosszabb idő után újra jelentkezünk… Nyáron egy nagyon nagy munkával, a 21. Lupus Europe konferencia magyarországi megrendezésével voltunk elfoglalva. Úgy is fogalmazhatok, hogy az egyesületünk 17 évvel ezelőtti alapítása óta a sok-sok nagy feladat mellett eddig ez volt eddig a legnagyobb munkánk. A konferenciáról a 2010. november 13-i találkozónkon szeretnénk beszámolni, valamint 2011. év első negyedévében megjelenik Lepke című kiadványunk különszáma, melyben csak erről a konvencióról esik szó. Erről az eseménnyel kapcsolatban most csak az egyik számomra legfontosabb dolgot szeretném megemlíteni: példaértékű összefogással, csapatmunkában sikerült egy olyan konferenciát szerveznünk, melynek eredményeként rengeteg elismerést kaptunk. A „csapattagok” nevei, akik mellettem részt vettek a szervezési munkában: BALÁZS HENRIETTA, BERA ISTVÁNNÉ ILONA, JANECSKÓ ANNA, MÁRTASZÉKI FERENCNÉ ILONA, TURI GABRIELLA és VARGA GÁBOR. Úgy érzem, hogy ez az összefogás egyesületünk jövőjére is pozitív hatással lesz.
Dr. Poór Gyula Főigazgató Úrtól megtudtam, hogy elkészült a Lukács Klub felújítása, így találkozóinkat újra a régóta megszokott helyünkön, az ORFI Lukács Klubjában tartjuk (Budapest, Frankel Leó u. 25-29.). Ezúton is köszönöm Főigazgató Úrnak valamennyi tagunk nevében, hogy rendelkezésünkre bocsátja a Lukács Klub helyiségét. Novemberben bepótoljuk a szeptemberben elmaradt találkozónkat is, így 2010. november 13-án és utána két hét múlva, 2010. november 27-én is lesz találkozónk. Minkét találkozónk különleges lesz, a november 13-i találkozónkon vendégünk lesz Dr. Kiss Zsófia belgyógyász orvos, aki maga is lupuszos beteg(!), így egy másik perspektívából látja a lupusz betegséget. Ez az előadás után kezdődik a 21. Lupus Europe konvenciójáról történő beszámoló. A november 27-i találkozónk is különleges lesz, hiszen ez az első alkalom, hogy „messzebbről” jönnek neves előadók. Ezen a találkozón vendégünk lesz a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségügyi Centrum, III. számú Belklinika Igazgatója, Dr. Zeher Margit Professzornő, és Dr. Tarr Tünde egyetemi tanársegéd. Külön öröm számomra, hogy a neves előadók mellett eljönnek a debreceni Autoimmun Betegegyesület tagjai is, s újra vendégül láthatjuk Őket.
Sok szeretettel várok mindenkit találkozóinkra, melyek – mint mindig – ingyenesek, s nem csak tagjaink számára látogathatók.

Purgel Zoltán elnök
Schopper Gabriella Magyar Lupus Egyesület

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató