Magyar Lupus Egyesület
SLE-vel élők civil szervezete

Debrecenben jártunk

A Magyar Lupus Egyesület is meghívást kapott a Debreceni Egyetem Orvos-és Egészségtudományi Centrum Belgyógyászati Intézet Klinikai Immunológia Tanszékétől és az Autoimmun Betegegyesülettől a 2011. március 26-án megrendezett betegfórumra. Az idei fórumot, az előzőekhez hasonlóan, azzal a céllal szervezték, hogy a klinikán autoimmun betegséggel kezelt és gondozott páciensek és hozzátartozóik jobban megismerjék betegségük természetét és a lehetséges kezelési eljárásokat.
A mostani rendezvényen az „Immunmoduláns kezelés autoimmun kórképekben – Fókuszban a bőrtünetek és kezelésük” témakörre koncentrálva, számos érdekes előadást tartottak a DE OEC szakemberei, amelyek keretében bemutatták az érdeklődőknek a betegség kezelésének legújabb eljárásait, a jövőben bevezetésre kerülő korszerű terápiás módszereket, a klinikai kutatások eredményeit. A betegséggel élők olyan hasznos ismeretek birtokába juthattak, melyek növelik a tudatosságukat, biztonságérzetüket, hiszen a krónikus betegségek esetén az újabb kezelési eljárások jobb perspektívát jelentenek a páciensek számára.
A betegfórum után a debreceni Autoimmun Betegegyesület idegenvezetéses városnézést szervezett a Magyar Lupus Egyesület tagjainak. Sok nevezetességet láthattunk, jól éreztük magunkat ezen a szép tavaszi napon.

Köszönjük a fotókat Reszegi Tündének!

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató