Magyar Lupus Egyesület
SLE-vel élők civil szervezete

Legutóbbi betegfórumunkról

Ez évi második betegfórumunk, találkozónk október elsején volt új az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) székházának konferenciatermében.
Az előadások 13.30 órakor kezdődtek, első előadónk Dr. Szongoth Marianna adjunktusnő, egyesületünk tiszteletbeli tagja volt. Adjunktusnő egy nagyon aktuális témájú előadással készült: Fertőzések szerepe autoimmun betegségekben. Az autoimmun betegeknek az őszi időszak fokozottan veszélyes a fertőző meghűléses betegségek „elkapása” miatt, ezért is volt az előadás aktuális és hasznos. Adjunktusnő előadása után válaszolt feltett kérdéseinkre.
Második előadónk Tóth Diána pszichológus volt. Többeknek ismerősen csenghet a név, az elmúlt évben 8 fő segített egyesületünkből Pszichológusnő felmérésében, melyet szakdolgozatához készített. Az autoimmun betegségek pszichés tényezői címmel hallhattunk értékes előadást, majd a kérdések-válaszok, és egy rövid szünet után egy kötetlen beszélgetés kezdődött. Egyesületünk felkérte Pszichológusnőt, hogy írjon következő Pillangó újságunkba, Pszichológusnő a felkérést elfogadta, így hamarosan, az magazinunk hasábjain találkozhatunk újra. (A tervezett írás címe: Megküzdés krónikus betegségekkel.)
Betegfórumunkra ellátogató vendégeink ingyenesen megkapták a Reuma Híradó magazin legfrissebb számát, valamint mindenki kapott üdítőt, Balaton szeletet. Sok szeretettel várunk mindenkit az év utolsó betegfórumára 2011. november 26-án, ahol ugyancsak értékes előadásokat fogunk hallani, valamint a résztvevőket egy jelképes ajándékkal is várjuk.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató