Magyar Lupus Egyesület
SLE-vel élők civil szervezete

Lupus Europe Konvenció – Budapest 2010.

Tisztelt Olvasóink!

Mint azt bizonyára már Önök is tudják, 2010-ben a Lupus Europe nemzetközi konferenciájának a Schopper Gabriella Magyar Lupus Egyesület által szervezett konferencia ad otthont, Magyarországon, Budapesten. Ennek szervezését Hevér Krisztina elhunyt betegtársunk kezdte el, halála után ez a szervezés nem állt meg, töretlenül, fáradhatatlanul dolgozunk azon, hogy az általa elkezdett munka gyümölcse beérjen.
A konferencia szervezésében tett első lépések a konvenció előzetes programjának elfogadásáról szóltak, a Lupus Europe által ez a dokumentum elfogadásra került. Jelenleg a nemzetközi egyesületek regisztrációjára várunk. A nemzetközi konferencia kiemelt témája a nemrég indult „Élet a lupusszal II. munka / karrier” nemzetközi felmérés lesz, jelenleg azon dolgozunk, hogy ezt a felmérést Önök számára is elérhetővé tegyük. Számítunk majd az Önök segítségére, a nemzetközi közösség képes arra, hogy egy olyan kiértékelést készítsen, amelyben Magyarország szavazatainak száma elkülönülten megtekinthető. Kérek Mindenkit, hogy tiszteljen meg bennünket majd azzal, hogy fél órát rászán majd az életéből, és kitölti ezt a kérdőívet. Ezen projekttel párhuzamosan azon dolgozunk, hogy az egyesület életében először publikáljuk a Lupusz Nap eseményeit a nemzetközi közösség számára, ez nem csupán Európát jelenti majd, hanem az Amerikában élő lupusz betegeket is. Jelenleg hét fő dolgozik azon, hogy mindezen projektek és a konferencia szervezése sikeres legyen. Az elmúlt időszak megmutatta számomra, hogy a munkamegosztás, a megfelelő projekt menedzsment segítségével hihetetlen mennyiségű publikálandó anyag keletkezhet, annyi, hogy a jelenlegi munkamegosztás mellett ez a mennyiség már feldolgozhatatlan Purgel Zoltán számára. Zoltán ma a konvenció és az egyesület pénzügyi finanszírozásáért felel, gondoskodik a pályázatok menedzseléséről, valamint a fentebb említett anyagok publikációjáról, mind a Lupus Europe, mind Önök felé. Sajnos látható, hogy a sok munka miatt nem jut ideje a kommunikációra. Pedig egy csapatban a kommunikáció a legfontosabb, hogy a dolgok gördülékenyen menjenek. Zoltánnal való egyeztetés után úgy döntöttünk, hogy teszek egy próbát arra, hogy átvegyem a konvenció szervezésének menedzselését. Csapatokat fogunk szervezni, minden csapatnak meglesz a saját feladata, jómagam pedig megpróbálok mindent megtenni annak érdekében, hogy a csapatok közötti kommunikáció gördülékeny legyen, kísérletet teszek arra, hogy a feladatokat megfelelően menedzseljem, hogy minden csapat szerepet kaphasson a szervezésben. Lesz egy kiemelt csapat, akinek az lesz a feladata, hogy összegyűjtsön minden anyagot, amely a konferenciához szükséges, hogy legjobb tudásának megfelelően elkészítse a konvenció forgatókönyvét, hogy naprakész dokumentációt vezessen az előttünk álló és már elkészült feladatokról.
Tisztelt Tagjaink! A fentiekben megpróbáltam ecsetelni mindazt, ami a következő időben előttünk áll. Sajnos, azt kell mondanom, hogy a konferencia szervezése minden energiánkat, időnket fel fogja emészteni, így idén rendhagyó módon kerülnek megrendezésre találkozóink. Az év hátralévő két találkozóját a Lupus Europe konvenció utánra fogjuk szervezni, várhatóan október 30-án és november 27-én lesznek a találkozók. Bízom benne, hogy nagyszerű eredményekről, élményekről tudunk majd Önöknek beszámolni. Ezúton kérek Önöktől megértést, türelmet, és a felmérésre ismét hivatkozva segítséget ahhoz, hogy az egyesület idén bebizonyíthassa, hogy igenis helye van a nemzetközi szervezetben és olyan munkát végez ezen szervezet keretein belül, amely kiváltja majd az európai szervezetek elismerését. Ezúton kívánok Önöknek további kellemes nyarat, a kollégáimnak jó munkát és sok erőt mindahhoz, ami még előttünk áll.

Varga Gábor alelnök
Schopper Gabriella Magyar Lupus Egyesület

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató