Magyar Lupus Egyesület
SLE-vel élők civil szervezete

Nyert pályázatunk, megjelenik a Pillangó Magazin

Október elején kaptuk az értesítést az Egészségügyi Minisztérium Szakállamtitkárától, Dr. Medgyaszai Melindától, hogy nyert a Minisztérium által kihirdetett „Az egészségügyi tevékenységet végző, a betegek rehabilitációját elősegítő szervezetek támogatása” című pályázatunk. Összesen 3.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást kapunk, melyből meg tudunk jelentetni kettő számot.
Kiadványunk – hosszas előkészítő munka után – egy évvel ezelőtt jelent meg először, exkluzív minőségben. Magazinunkban neves orvosok írásai jelentek meg a lupusszal és egyéb autoimmun betegségekkel kapcsolatban. Még ebben az évben, várhatóan decemberben jelenik meg a következő lapszám. Neves orvosokat kértünk fel, hogy írjanak magazinunkba. Tervezett tartalom (nem mindenkitől kaptunk még visszajelzést, hogy vállalják-e a felkérést): Purgel Zoltán: Köszöntő, Purgel Zoltán: In memoriam Hevér Krisztina, Dr. Bálint Géza: Lupus és osteoporosis, Dr. Géher Pál: Tartós szteroid kezelés mellékhatásai, Dr. Kiss Emese: Vascullitis és SLE, Dr. Kiss Csaba György: Sjögren és SLE, UDr. Knoll Katalin: Champix avagy nikotinmentes segítség a dohányzásról való leszokásban, Dr. Kovács László: Veseérintettség lupusban, Dr. Nékám Kristóf: Allergia és SLE, Dr. Ortutay Judit: Lupuszos betegek rehabilitációja, Dr. Öri Zsolt: Autoimmun betegségek kezelése során fellépő szemészeti elváltozások, Dr. Pozsonyi Teréz: SLE és a fejfájás, Dr. Vályi Péter: A rehabilitáció átfogó szemlélete, Dr. Zeher Margit: Őssejt transzplantáció autoimmun betegségekben, Tóth-Sebestyén Ibolya: Bemutatkozik a soproni autoimmun klub, SLE-betegek: Az én naplóm, stb…
(A kiadványt ingyenesen postázzuk tagjainknak, legkésőbb 2010. március elejéig.) Az ezt követő, lapszám várhatóan 2010. tavaszán fog megjelenni. Ezúton is köszönjük az Egészségügyi Minisztériumnak, hogy támogatták elképzelésünket!

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató