Magyar Lupus Egyesület
SLE-vel élők civil szervezete

Legutóbbi találkozónkról

Második találkozónk május 31-én volt megszokott helyünkön, az ORFI Lukács Klubban. Ezen a szép tavaszi napon három előadást hallhattunk, s volt egy rövid közgyűlésünk is, melyen a 2007. évi közhasznúsági jelentésünket fogadtuk el.
Első előadónk Dr. Polgár Anna, az ORFI autoimmun osztályának főorvosa, főiskolai tanár volt. Kiváló előadása az SLE szövődményeiről szólt. Főorvos nő előadása után válaszolt feltett kérdéseinkre. Örülünk, hogy vendégünk volt főorvosnő, köszönjük előadását!
A második előadás egy olyan természetes készítményről szólt, amelynek immunmoduláns hatása van és azt az autoimmun betegek is haszonnal szedhetik. Ez nem más, mint a kolosztrum, vagyis az előtej, mely tehén előtejéből készül, táplálék kiegészítőként alkalmazzák és ember számára fogyasztható. Erről tartott nekünk színvonalas előadást Dr. Kiss Emese docensnő. Az előadás után a Medis-Hungary Kft. jóvoltából mindenki kapott ingyenes termékmintát. Köszönjük docensnőnek előadását, a Medis-Hungary Kft-nek pedig a termékmintákat.
Harmadik előadónk Hevér Krisztina egyesületünk tagja, betegtársunk volt. Kriszta nagyon aktívan részt vesz egyesületünk életében. Nemzetközi kapcsolataink újjászervezésében és fenntartásában, pályázatírásban aktívan közreműködik, segít a hozzá forduló betegtársakon. Sokkal szegényebb lenne egyesületünk nélküle. Kriszta arról beszélt, hogy mit tegyünk, ha a pillangó rászáll az arcunkra… Köszönöm Krisztának szép előadását, valamint nagyfokú – az egyesületben végzett – munkáját!
Az előadások után Morcsányi Ilona tagunk beszélt a Silva-féle agykontrollról, a lehetőségekről, valamint arról, hogy megpróbálja elérni azt, hogy a lupuszos betegek ingyenesen igénybe tudják venni. Köszönjük Ilonának, hogy ezzel is segíti egyesületünket!
Kb. 18 óra után ért vége az egyesületi találkozónak, tartalmas előadásokban lehetett része annak, aki ellátogatott az ORFI Lukács Klubba.


Dr. Polgár Anna
főorvos, főiskolai tanár


Dr. Kiss Emese
docensnő


Hevér Krisztina
egyesületi tag


Morcsányi Ilona
egyesületi tag

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató