Magyar Lupus Egyesület
SLE-vel élők civil szervezete

Törődés és Gyógyítás Betegszervezeti Akadémia

A Novartis Hungária Kft. támogatásával valósult meg 2008. október 18-án a „Törődés és Gyógyítás” Betegszervezeti Akadémia, melyen több mint 40 betegszervezeti vezető vett részt. A kezdeményezés célja a civil szervezetek egymás közötti párbeszédének elősegítése, a közös vagy azonos célokért történő együttes fellépés támogatása volt, valamint az, hogy a betegszervezeti vezetők tapasztalt szakemberektől kapjanak olyan hasznos és naprakész információkat, melyeket remélhetőleg mindennapi tevékenységük ellátása kapcsán is fel tudnak majd használni. Az esemény házigazdájaként Kincses János, a Magyar Cukorbetegek Országos Szövetségének elnöke és Szolyák Tamás, a Novartis Hungária Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte a résztvevőket.
A betegszervezeti képviselők a nap során információkat kaphattak azokról az Uniós forrásokról, melyek lehetőséget adnak a hazai egészségügy fejlesztésére, ugyanakkor a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség képviselője, Molnár-Gallatz Zsolt rávilágított azokra a pontokra, ahol a betegszervezetek is kapcsolódhatnak az Uniós programokhoz.
A Szociális és Munkaügyi Minisztérium Monitoring Titkársága részéről Szatmári Katalin tartott előadást a megváltozott munkaképességűek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítéséről.
Kerekasztal beszélgetés keretében, Nógrádi-Tóth Erzsébet irányításával vitatták meg a résztvevők a legfontosabb kérdéseket, melyek a betegszervezetek mindennapi életét és a népegészségügyi programokhoz való kapcsolódás lehetőségeit érintették. Dr. med. habil. Kiss István, a Magyar Hypertonia Társaság elnökhelyettese beszélt azokról a lehetőségekről, melyek a népegészségügyi program keretében kihasználhatóak a betegszervezetek számára, valamint Dr. Ábrahám Attila miniszteri megbízott az Egészségügyi Minisztérium képviseletében válaszolt a felmerült kérdésekre.
Torda Júlia médiatréningjén hasznos információkat kaphattak az érdeklődők a civil szervezetek médiaszerepléseiről, interaktív formában beszélték meg a médiajelenlét lehetőségeit és formáit, illetve tapasztalatokat cseréltek eddigi médiaszereplésekről.
A nap során lehetőség nyílt arra, hogy a betegszervezetek egymással is megismerkedhessenek és kapcsolatokat építsenek ki. A párbeszéd eredményeként a nemrég indult, fiatal betegszervezetek is találtak olyan támogató partnereket, akikkel együttműködve tudják fejleszteni saját szervezetüket.
Egyesületünket és a Magyar Reuma-betegek Egyesületét Purgel Zoltán elnök és Mártaszéki Ferencné alelnök képviselte a Magyar Tudományos Akadémián megtartott rendezvényen.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató