Magyar Lupus Egyesület
SLE-vel élők civil szervezete

Elhunyt Simon Mari színésznő

62 éves korában elhunyt Simon Mari színésznő – közölte a Színház Online.

Simon Mari 1958. november 15-én született Budapesten. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1983-ban kapott diplomát Marton László osztályában, majd a Vígszínházhoz szerződött. 1985–86-ban a debreceni Csokonai, 1986–89-ben a nyíregyházi Móricz Zsigmond, 1989-ben az egri Gárdonyi Géza Színház tagja volt, ám az elmúlt időszakban szabadúszóként dolgozott. Láthattuk a Cha-Cha-Cha, az Elcserélt szerelem, A kör négyszögesítése, a Szeleburdi vakáció című filmekben és a Szomszédok sorozatban is felbukkant.

Olyan szerepekben remekelt, mint Sharon Lake (Allen: Játszd újra, Sam!); Hazel (O’Neill: Amerikai Elektra); Fanny (Krleža: Léda); Ophélia (Sh.: Hamlet); Tünde (Vörösmarty M.: Csongor és Tünde); Andromaché (Euripidész–Sartre: Trójai nők); Colette (Eisemann M.: Fekete Péter); Melitta (Grillparzer: Sappho); Kornél (Szép E.: Vőlegény); Sontilla (Bibbiena: Calandria). 

Simon Mari SLE betegséggel élt, az alapítás óta tagja volt a Magyar Lupus Egyesületnek. Önkéntes munkájával többször segítette civil szervezetünket. Legutóbb a Margitszigeten megrendezett Lupusz Világnapi programunkon volt műsorvezető. 

Emlékét a Magyar Lupus Egyesület örökre megőrzi. 

Purgel Zoltán

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató